Mer´ pynt ude og mad til fuglene

træ i haven med gamle kogler
Træ i haven med gamle kogler

Sidste indlæg sluttede jeg med at fortælle, at næste indlæg ville handle op at pynte jernting, men da vejret i dag bød på sol og ingen vind, gjorde jeg lige træet ved hønsehuset klar i stedet for.
Det er godt og bliver ikke uoverkommeligt at få pyntet op over alt til jul, når man tager det i små bider og gør lidt hver dag.

Hvert år køber jeg store kogler med fedt til fuglene, og når de er spist op, bruger jeg koglerne til pynt på træet ved hønsehuset. De har en dejlig stor og stærk krog, så de er så nemme at hænge op, og de pynter på det nu nøgne træ. Sidste vinter var så mild, at fuglene ikke gad spise fedtet, der blot smeltede hver gang en solstråle viste sig på himlen, men i år skal jeg ud at købe kogler med fuglemad, der så vil blive hængt op sammen med de ”spiste” kogler.

Fuglenes egen restaurant

Verdens bedste foderbræt er fyldt op med æbler til solsortene og alle de andre småfugle i haven. De elsker simpelthen at sidde og gnaske æbler i denne kurv, hvorfra de har fuldt udsyn til alle verdenshjørner, og da kurven duver lidt, når fuglene sidder der, føles det for dem som at sidde på en gren.
Foderkurven er total rotte- og kattesikret med kun én jernstang, der er alt for spinkel til, at de kan kravle op.
En kurv æbler kan snildt blive spist op på en uge, så der er gang i den, når først kulden er sat ind, og det er ikke omsonst at have æbler i hele året – de skal nok blive spist i modsætning til fuglefrø, der blot får lov at være i fred, når vi når til sidst på foråret.

Foderkurven er den perfekte advents- eller julegave og kan købes i shoppen.

hjertekrone_granatabler
Hjertekroner kan også fungere som foderbræt.
Foderbræt/foderkurv fyldt med æbler til havens fugle.
Foderbræt/foderkurv fyldt med æbler til havens fugle.

Gem

HEJ!

Skønne opskrifter og gode ideer til din have?

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Luxuslife.dk. Vi sender maks. 2 om mdr.