Historien bag Valentin

valentinsdessert

Vidste du, at Valentins Dag er indstiftet af romerne og slet ikke oprindeligt har noget at gøre med den amerikanske tradition omkring denne dag?

Det hele startede i Rom i år 269 under Claudius II. Valentin var en kristen præst i Rom, og han blev arresteret for at hjælpe forfulgte kristne. Kejseren tilbyder Valentin at skåne hans liv, hvis han vil fornægte kristendommen, men Valentin nægter og smides i fængsel.

Ifølge legenden viede Valentin også romerske soldater, som havde ægteskabsforbud, og det var angiveligt også årsag til, at han i 269 blev halshugget.

I år 495 gjorde den katolske kirke under pave Galasius 14. februar til helgendag for Valentin, og at det netop blev 14. februar skyldtes højst sandsynligt, at romerne denne dag ærede guden Juno, som var gud for kvinder og ægteskab.

Den første kendte Valentins hilsen skrev den franske hertug af Orleans til sin hustru i 1415, mens han sad fængslet i Tower of London.

I 1847 fik Esther Howland i Massachusetts i USA den glimrende idé at producere Valentins kort, inspireret af et kort hun havde fået fra England. Det skulle vise sig at være en rigtig god og lukrativ idé, for efter 3 år omsatte hun for 300.000 $ om året.

Siden er det på det nærmeste amerikanerne, der har lagt navn til mange nye traditioner på Valentins Dag og op til, og det hele er kommet tilbage til Europa, hvor det oprindeligt startede, og her i Danmark er vi blevet rigtig glade for denne dag, der bruges lige flittig af både mænd og kvinder til at forkæle hinanden.

Se mit forslag til en Valentinsmiddag.

HEJ!

Skønne opskrifter og gode ideer til din have?

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Luxuslife.dk. Vi sender maks. 2 om mdr.