Efterår 2015

Lille dekoration til bordet
Blomster fra haven sidst i oktober 2015
Blomster fra haven sidst i oktober 2015

Solen skinner stadig, og efteråret viser sig fra sin allersmukkeste side med næsten ingen blæst og stadige temperaturer på omkring 13 grader. Alle sommerens krukker står stadig ude, for hvorfor dog sætte dem endnu, hvor de tilmed er begyndt på en ny blomstring?

Haven står stadig i fuld flor med blomster og bær: Fairy roser, Riddersporer, Solhat, Asters, Japanske lygter, havtorn, benved, brombær og Paradisæbletræets grene hænger tunge af æbler.

I år er der et væld af bær på buskene, at man slet ikke kan lade være med at lave den ene dekoration efter den anden.

Vi er midt i Halloween tiden, så i disse dekorationer har jeg selvfølgelig sørget for at få en del orange med i form af havtorn og japanske lygter i sær blandet med bær og blomster i røde/lyserøde toner. De to farvenuancer er nok ikke lige den mest brugte sammensætning, men jeg synes, det er en dejlig kombination, og jeg nyder at kunne gå ud i min have og finde det hele dér. Så er det, at sommerens meget arbejde med at pusle og passe bedene og beskære og tilpasse buskene, virkelig belønnes, og jeg fyldes af glæde over al den rigdom, haven giver.

Hvis du ikke selv har en have, kan du gå en tur i skoven og plukke bær, eller gå en tur på stierne langs stranden, hvor du også kan finde mange vækster med bær i røde, orange og sorte nuancer.

Halloween 2015
Halloween 2015

Den store dekoration er lavet i en skål sat ned i et større fad for at give ekstra volumen. Grene er nærmest lagt ned i skålen, og så er der ellers fyldt op med bær, blade og blomster. Det må gerne give et lidt tilfældigt look, da det ofte giver et lettere udtryk.

Til den lille dekoration har jeg brugt et aflangt glasfad med glaskugler i bunden, så de korte grene har lidt at stå fast i. Der er brugt de samme farver og blomster/bær som i den store, men her er udtrykket mere stramt og tæt. Som bund er brugt som grene med hybenroser og blade på, da de fylder godt og giver en ensartet bundflade.

Lille dekoration til bordet
Lille dekoration til bordet

Du kan også samle nødder og bruge dem i dekoration – til den store bliver nødderne for tunge til at blive liggende ovenpå de andre grene, men her i den lille kan de sagtens blive, hvor de skal, og så kan de jo genbruges til jul.

Så ud at gå en tur, nyd solen og tag materialerne til dekorationer med hjem.

Husk, det er kun fantasien, der sætter grænser for hvordan din efterårsdekoration og buket skal se ud.

God fornøjelse.

 

På tur i haven
På tur i haven

Gem

Lille dekoration til bordet
Blog
lotte-luxuslife

Efterår 2015

Solen skinner stadig, og efteråret viser sig fra sin allersmukkeste side med næsten ingen blæst og stadige temperaturer på omkring 13 grader. Alle sommerens krukker

Læs det hele »

HEJ!

Skønne opskrifter og gode ideer til din have?

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Luxuslife.dk. Vi sender maks. 2 om mdr.