Det kan du bruge tørret lavendel til

Forslag til anvendelse af lavendel

For mange kan det sommetider være en jungle at finde rundt i, hvad man kan bruge alle de forskellige tørret urter til. Specielt en tørret urt som lavendel er for nogen lidt atypisk og ikke noget, man ofte ser brugt i hjemmet. Lavendel har dog et hav af fordele for os og kan bruges til mange ting – her kan du finde to tips til, hvordan du kan bruge lavendel.

Grøn te med lavendel

Lavendel-te udgiver nogle æteriske olier, som har vist sig at være særligt effektive til at lindre migræne samt udbrud af ny hovedpine. For at lave én kop lavendelte skal du blot bruge følgende:

– 1 brev grøn te
– 4-5 stilke økologisk tørret lavendel

Den grønne te og blomserne fra den tørret lavendel puttes i en tepose, og så skal de trække i varmt, men ikke kogende vand, i 3-4 minutter.
Udover at have en helbredende effekt på migræne kan lavendel-te også hjælpe på fordøjelses-besvær. 

Duftposer for god søvn

De fleste kender til duftposer med lavendel, og dette er af god grund. Duften af lavendel har flere afslappende og beroligende egenskaber, som bl.a. giver en bedre søvn.

Når vi sover bedre, kan det hjælpe på sygdomme som stress og angst. Her kan en pude med tørret lavendel på natbordet bidrage til en bedre nattesøvn.

Puder med tørret lavendel andre steder i hjemmet kan bidrage til en velduftende og afslappet atmosfære.

HEJ!

Skønne opskrifter og gode ideer til din have?

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Luxuslife.dk. Vi sender maks. 2 om mdr.